skład / składniki
metoda gotowania
pół (100 ml) mleka, śmietany, cukru i cukru waniliowego, połączyć w rondlu i podgrzać, aż cukier całkowicie się rozpuści. W pozostałym mleku rozpuść żelatynę i pozostaw do spęcznienia na 10 minut. Wlej spuchniętą żelatynę do ciepłej mieszanki mleczno-śmietankowej i dobrze wymieszaj, aż będzie gładka.
brzoskwinie i morele umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Posiekane morele wkładamy do szklanek, napełniamy do połowy mieszanką mleczno-śmietankową na wierzchu i wysyłamy do lodówki na pół godziny. Po upływie czasu wyjmujemy szklanki z lodówki, rozprowadzamy brzoskwinie, napełniamy wierzch mieszanką mleczno-śmietankową i wysyłamy do lodówki, aż całkowicie zestali się przez 3-4 godziny.
kremowa galaretka z owocami jest gotowa! Wyciągamy i delektujemy się kremowym owocowym smakiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g