Sałatka z wołowiny i fasoli w puszkach

dobre połączenie składników daje wyjątkowy smak. Sałatka nadaje się zarówno na świąteczny stół, jak i na zwykłą kolację. Mąż bardzo lubi, nie może się doczekać, i to nie tylko on...)
LeroczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 6 g
tłuszcze 44 % 8 g
węglowodany 22 % 4 g
113 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Posiekaj liście sałaty nie drobno lub rozerwij i połóż na dnie salaterki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Paprykę pokroić w paski, ułożyć na wierzchu

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ogórki kiszone w paski, cebulę w półpierścienie. Ułożyć w salaterkach z fasolą.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój gotowaną wołowinę w kostkę, połóż na ogórkach

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Majonez wymieszaj z musztardą do smaku i polej sałatką. Możesz mieszać, możesz pozostawić warstwy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g
  • Liście sałaty - 12   kcal/100g

Podobne przepisy