Sałatka z wołowiny i fasoli w puszkach
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Posiekaj liście sałaty nie drobno lub rozerwij i połóż na dnie salaterki
Krok 2:
Paprykę pokroić w paski, ułożyć na wierzchu
Krok 3:
Pokrój ogórki kiszone w paski, cebulę w półpierścienie. Ułożyć w salaterkach z fasolą.
Krok 4:
Pokrój gotowaną wołowinę w kostkę, połóż na ogórkach
Krok 5:
Majonez wymieszaj z musztardą do smaku i polej sałatką. Możesz mieszać, możesz pozostawić warstwy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Liście sałaty - 12 kcal/100g