ryż po meksykańsku
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Moje udka z kurczaka, włóż do rondla.
2. Obierz cebulę, pokrój w cienkie paski, włóż do rondla z kukurydzą i wcześniej umytym ryżem.
3. Dodaj sos salsowy, wlej wodę i oliwę z oliwek, wyślij patelnię do ognia.
4. Gotuj pod zamkniętą pokrywką przez 20 minut, następnie sól i pieprz, nie zapomnij dodać odrobiny chili w proszku, wymieszaj.
5. Umyj pomidora, pokrój w kostkę tak małą, jak to możliwe. Pietruszkę również myjemy, kroimy. Rozłóż pietruszkę i pomidor w gotowym naczyniu, wymieszaj.
podawaj na stole na gorąco, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Kukurydza polna surowa suszona - 348 kcal/100g
- Kukurydza polna słodka żółta surowa - 96 kcal/100g
- Kukurydza polna duszona, gotowana, odwodniona (posiekana - 83 kcal/100g
- Kukurydza polna gotowana na kolbie - 91 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe witaminizowane - 362 kcal/100g
- Ziarna kukurydzy bez kiełków surowe nie witaminizowane - 362 kcal/100g
- Kukurydza - 119 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Salsa - 36 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g