29 kcal
15 minutes
Nieoczekiwanie przyjemny napój, który pasuje na każdą okazję! Xunya * ♫• autor
52 kcal
3 hours45 minutes
Napój, bez którego żadna impreza się nie obejdzie! Spróbuj szybko!
28 kcal
30 minutes
Pikantny sos pochodzi z Meksyku, który jest prosty w przygotowaniu. Sos
37 kcal
5 minutes
Mojito to świetna wymówka na małą imprezę. Zinaida autor przepisu
170 kcal
40 minutes
Hiszpańska paella to pyszny i szybki obiad w 40 minut. Po zrobieniu raz paelli
259 kcal
21 day
Naturalny domowy likier. Godna alternatywa dla Kahlua.
195 kcal
45 minutes
Proste i szybkie, pikantne i pyszne! I na zewnątrz piękne!
245 kcal
35 minutes
Jeśli nie ma tortilli, quesadillas można zrobić z chleba pita! W naszym mieście
180 kcal
1 hour40 minutes
Meksykańska tortilla z nadzieniem nadaje się na szybki i sycący lunch. Bardzo
110 kcal
30 minutes
Ostry, szybki i piękny. I oczywiście pyszne!
166 kcal
1 hour20 minutes
Mały sekret, którym chcesz się podzielić! Arkadiusz i Swietłana autor przepisu
195 kcal
20 minutes
Dodanie odrobiny ostrygi do grzanek daje bardzo smaczną przekąskę! NashaDasha
292 kcal
2 hours
Słodycze zostaną podbite! Proste, szybkie i z duszą!
192 kcal
1 hour5 minutes
Pikantne skrzydełka w oryginalnym wykonaniu! Milada autor przepisu
211 kcal
5 hours
Naucz się gotować legendę kuchni meksykańskiej i zachwyć znajomych! Pysznym
224 kcal
2 hours
Najgorętsze, pikantne, pachnące, dla całej rodziny! Meksykańska pikantna pizza
254 kcal
1 hour20 minutes
Pikantna Kolacja w stylu meksykańskim. Zachwyć bliskich!
250 kcal
30 minutes
Tylko 30 minut - a pyszna chrupiąca przekąska jest gotowa! Nie mogłam myśleć, że
180 kcal
1 hour
Niesamowite meksykańskie danie-proste i pyszne! Enchilada z kurczakiem i serem
Powiązane i dodatkowe kategorie:
kuchnia meksykańska
Jakie tradycyjne potrawy jedzą Meksykanie?
Wśród zbóż ceniona jest kukurydza i fasola, wśród warzyw pomidory. I oczywiście wiele różnych przypraw. Tylko Meksykanie używają około stu odmian papryki. Jednak przepisy kuchni meksykańskiej można łatwo dostosować do delikatnych europejskich żołądków, ostrożnie obchodząc się z przyprawami. Nic egzotycznego, całkiem znane dodatki: kolendra, szafran, cebula, czosnek, papryka, kminek, kolendra, oregano…
Podsumowując, żywność narodowa to w większości wszelkiego rodzaju nadzienia zawinięte w tortillę kukurydzianą. Gulasz z mięsa, roślin strączkowych, warzyw. Chipsy nachos zamiast chleba. Pikantne zupy. Różne sosy.
Wśród autentycznych produktów, które są charakterystyczne tylko dla kuchni meksykańskiej:
- Kaktusy - jako baza do przystawek, smakują jak ogórek.
- Liście awokado-dodawane do herbat, zup, sałatek. Smak lukrecji.
- Agawa-robi się z niej napoje, w tym alkohol.
- Trzcina jest znanym składnikiem deserów.