Paella pyszny obiad w 40 minut
skład / składniki
7
porcje:
metoda gotowania
Paella to pyszny i szybki obiad w 40 minut.
1. Pokrój pierś i czosnek, podsmaż
2. Zalej szafran gorącą wodą
3. Blanszuj pomidory, obierz i posiekaj
4. Opłucz ryż
5. Dodaj pomidory do piersi, dodaj ryż, dodaj szafran
6. Po 2 minutach dodaj wodę, aby przykryć ryż na 2 cm
7. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 20-25 minut bez mieszania
8. 8 minut. do gotowości dodaj zielony groszek
9. W 2 min. dodaj krewetki (jeśli masz już ugotowane)
zobacz szczegóły w filmie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szafran - 310 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g