galaretki z malinami
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
rozpuszczamy żelatynę w wodzie zgodnie z instrukcją.
jagody malin są sortowane i przecierane przez sito lub mielone na blenderze.
umieść patelnię na wolnym ogniu, wlej do niej wodę z rozpuszczoną żelatyną, dodaj jagody i cukier. Mieszając, podgrzewamy masę, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Po rozpuszczeniu żelatyny i cukru przefiltruj przez sito. Wlać do małych foremek lub wlać do jednej kwadratowej formy, a następnie, gdy żelatyna stwardnieje, pokroić na kawałki.
gdy masa trochę ostygnie, włóż do lodówki, aby żelatyna zestaliła się. Następnie posyp cukierki cukrem i możesz leczyć!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Malina - 42 kcal/100g
- Maliny świeżo mrożone słodkie - 50 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g