galaretka deserowa z mrożonych jagód i żelatyny
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Aby zrobić galaretkę, wyjmij jagody z zamrażarki i pozwól im się stopić. Używamy dowolnych jagód, które są w zamrażarce. Możesz zrobić galaretkę, na przykład tylko z malin, lub dodać jagody i inne jagody. Aby uzyskać tłuczone ziemniaki, zmiel je blenderem.
2. Podczas rozmrażania jagód namocz żelatynę zgodnie z instrukcjami.
3. Wlać puree do rondla, połączyć z cukrem i podgrzać na małym ogniu. Dodaj żelatynę i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści.
4. Wlej galaretkę do pięknych foremek, gdy trochę ostygnie, włóż ją do lodówki, aż stwardnieje.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mrożone jagody - 38 kcal/100g