owsianka z soczewicy z kolendrą i sokiem pomidorowym
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
marchewki, cebula, czosnek, seler obieramy, myjemy, kroimy w małe kostki. Rozłóż przygotowane warzywa na patelni z grubym dnem, dodaj olej roślinny, smaż, aż cebula będzie miękka.
rozłóż soczewicę na warzywach, wlej wodę, dodaj kolendrę i sól. Zamknij patelnię pokrywką, gotuj przez 15 minut, po czym dodaj trochę soku pomidorowego i gotuj przez kolejne 15 minut.
gotową owsiankę podajemy na gorąco, dodając trochę posiekanego koperku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Sok pomidorowy - 21 kcal/100g
- Zielona soczewica - 323 kcal/100g
- Łodyga selera - 12 kcal/100g