przed dodaniem przepisów na soczewicę do osobistej książki kucharskiej nie zaszkodzi zrozumieć jej odmiany. - Brązowy. Różni się orzechowym smakiem. Zupy, zupy i inne pierwsze dania gotuje się z takiego zboża. Najpierw musisz namoczyć, inne typy nie wymagają moczenia. - Czerwony. Szybko się gotuje i gotuje. Okazuje się pyszne tłuczone ziemniaki, gulasze, zapiekanki. - Zielony. Niedojrzałe ziarna nadają się do sałatek, przystawek, zbóż. Czarne. Obróbka cieplna wymaga dużo czasu. Uniwersalny w zastosowaniu. Sztuczki gotowania z soczewicy 1) lepiej solić na samym końcu, aby gotować szybciej. 2) wlej dwa razy więcej wody na patelnię niż ziarna, po ugotowaniu dodaj łyżkę oliwy z oliwek. 3) Czas gotowania – od 15 minut do godziny, zależy od odmiany, ale lepiej jest strawić ten produkt niż niedogotować. 4) odpowiednie przyprawy: cebula, czosnek, tymianek, inne przyprawy do smaku. Co smacznego i zdrowego można zrobić z soczewicy? Farsz do dolmy, gulasz z warzywami, kotlety Wegetariańskie, pasztet. Jeśli chodzi o zagraniczne tradycje kulinarne, soczewica & ndash; jedno z najczęściej spożywanych zbóż na świecie. To podstawa kuchni indyjskiej, w Iranie robi się z niej pilaw ,w Tunezji & ndash; zupa shorbu, na niemieckich stołach często spotykana na święta Bożego Narodzenia.
78 kcal
2 hours20 minutes
Ten przepis na Falafel pozwoli Ci zaoszczędzić czas! Falafel z soczewicy to
248 kcal
3 hours45 minutes
Wykwintna kolacja dla dwojga - udka z kaczki w sosie pomarańczowym. Gotuj!
37 kcal
1 hour
Pyszna, łatwa zupa z kurczaka na lunch!!! Taka zupa z kurczaka będzie świetną
262 kcal
1 hour
Zdrowe odżywianie jest proste! Spraw, aby dni postu były wyjątkowe!
74 kcal
1 hour
Bardzo smaczna i łatwa zupa na lunch!!! Zupa jest obowiązkowym daniem do
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Naczynia kuchenne
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Drugie danie
- Półprodukty
- Mąka
- Orzechy
- Rośliny strączkowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Z soczewicy
- Czosnek
- Kolendra
- Z papryką
- Pietruszka
- Sól
- Blender
- Woda
- Kuchnia azjatycka
- Kuchnia arabska
- Przekąski gorące
- W piekarniku
- Sos
- Bez jajek
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Nasiona