papryka nadziewana czosnkiem i bakłażanem na zimę

Zaskocz swoją rodzinę pikantnym kęsem na zimę! To nie jest puste miejsce, ale prawdziwe kulinarne arcydzieło! Spróbowałem jednej papryki od razu, ponieważ nie mogłem się oprzeć, więc wyglądał apetycznie) smak jest niesamowity, wszystko jest tak harmonijne, że chcę więcej i więcej!
Amaliya-mamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 59 % 10 g
94 kcal
IG: 64 / 0 / 36

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 2 h 15 min

bez marnowania czasu zacznij gotować:

- umyj paprykę, odetnij wierzchołki, Usuń strąki nasion;

- włóż przygotowaną paprykę do gorącej wody i gotuj przez 5 minut, a następnie wyjmij na półmisek i odstaw na bok;

- bakłażany umyć, cienko obrać, pokroić wzdłuż na talerze o grubości około 5 mm;

- usmaż talerze bakłażana na oleju roślinnym po obu stronach;

- koperek i kolendrę umyć, drobno posiekać, czosnek obrać, przepuścić przez prasę, wymieszać z ziołami;

- posmaruj plastry smażonego bakłażana powstałą masą i zwiń je;

- roladkami napełnij paprykę;

- wlej wodę do rondla, wlej cukier i sól, dodaj ocet, Wyślij do ognia, zagotuj, gotuj przez 1-2 minuty;

- połóż ziele angielskie i liść laurowy na dnie słoika, a następnie umieść faszerowaną paprykę (tyle, ile się zmieści), zalej gorącą marynatą i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut;

- zwiń słoiki i ostudź pod futrem, a dopiero potem przenieś do stałego miejsca przechowywania.

wszystko okazało się po prostu wspaniałe: apetyczne, piękne, pyszne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy