skład / składniki
metoda gotowania
bez marnowania czasu zacznij gotować:
- umyj paprykę, odetnij wierzchołki, Usuń strąki nasion;
- włóż przygotowaną paprykę do gorącej wody i gotuj przez 5 minut, a następnie wyjmij na półmisek i odstaw na bok;
- bakłażany umyć, cienko obrać, pokroić wzdłuż na talerze o grubości około 5 mm;
- usmaż talerze bakłażana na oleju roślinnym po obu stronach;
- koperek i kolendrę umyć, drobno posiekać, czosnek obrać, przepuścić przez prasę, wymieszać z ziołami;
- posmaruj plastry smażonego bakłażana powstałą masą i zwiń je;
- roladkami napełnij paprykę;
- wlej wodę do rondla, wlej cukier i sól, dodaj ocet, Wyślij do ognia, zagotuj, gotuj przez 1-2 minuty;
- połóż ziele angielskie i liść laurowy na dnie słoika, a następnie umieść faszerowaną paprykę (tyle, ile się zmieści), zalej gorącą marynatą i wyślij do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut;
- zwiń słoiki i ostudź pod futrem, a dopiero potem przenieś do stałego miejsca przechowywania.
wszystko okazało się po prostu wspaniałe: apetyczne, piękne, pyszne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g