skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowano wszystkie składniki
Krok 2:
Papryka i pomidory, umyj, posiekaj, obierz paprykę, zmiel wszystko w blenderze
Krok 3:
Cukinia jest młoda, nie obieramy Skórki, tylko odcinamy ogony. Pokrój w koła, a następnie na ćwiartki.
Krok 4:
Cebulę obrać i pokroić jak cukinię, na ćwiartki
Krok 5:
Wlej puree warzywne na patelnię, dodaj sól i cukier. Podpalamy.
Krok 6:
Gdy się zagotuje, dodaj keczup i olej roślinny.
Krok 7:
Dodaj pokrojoną cukinię - cukinię. Gdy lecho się zagotuje, gotuj przez 10 minut.
Krok 8:
Dodaj cebulę i gotuj przez kolejne 10 minut, mieszając. Na koniec dodaje się czosnek i ocet. Gotuj jeszcze kilka minut.
Krok 9:
Włóż do przygotowanych słoików, Zamknij, odwróć i pozostaw pod ciepłym kocem lub ręcznikiem, aż ostygnie.
znalazłem ten przepis w Internecie. Dziękuję bardzo autorowi. Pierwsza partia została szybko zjedzona, zrobiona jeszcze dwa razy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal / 100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g