skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z buraków, marchwi i jabłek? Przygotuj wszystkie produkty wskazane w przepisie. Ilość każdego ze składników można zwiększyć do własnych upodobań, sałatka okaże się w każdym razie bardzo zdrowa i smaczna. Jakie jabłka lepiej wziąć? Dobrze nadają się jabłka kwaśne i słodko-kwaśne.
Krok 2:
Obierz marchewki i buraki, opłucz i osusz papierowymi serwetkami. Orzechy włoskie obrać. Zamiast orzechów włoskich dopuszczalne jest przyjmowanie ziaren orzeszków piniowych lub można całkowicie wykluczyć orzechy z sałatki.
Krok 3:
Następnie musisz zmielić wszystkie składniki. Można to zrobić na kilka sposobów. Warzywa i jabłko można zetrzeć na zwykłej tarce z dużymi zębami, użyć Krajarki do sałatek koreańskich lub pokroić wszystko ręcznie nożem. Sałatkę kroję ręcznie. Pokrój więc buraki na pół, a następnie każdą połowę na cienkie talerze. Następnie pokrój każdy talerz w cienkie paski, jak na zdjęciu. Wyślij buraki do salaterki.
Krok 4:
Pokrój marchewki w cienkie kostki.
Krok 5:
Zmiel orzech w moździerzu.
Krok 6:
Pokrój jabłko na końcu. W razie potrzeby najpierw usuń skórkę z jabłka, ale pamiętaj, że zawiera maksymalną ilość witamin. Aby jabłko nie pociemniało i nie zepsuło wyglądu sałatki, skrop je sokiem z cytryny.
Krok 7:
Dalej są dwa sposoby ubierania sałatki. Pierwszym z nich jest doprawienie sałatki olejem roślinnym. Dodaj orzechy i czosnek przepuszczony przez prasę (lub posiekany ręcznie) do sałatki i polej odrobiną oleju. Sól do smaku.
Krok 8:
Drugi to użycie jogurtu naturalnego do opatrunku. Dodaj jogurt (lub śmietanę) do warzyw, a także orzechy i czosnek. Sól do smaku. Wymieszaj, posyp świeżymi ziołami i mielonym ziele angielskie. Podawaj do stołu.
Krok 9:
Bardzo smaczne jak z masłem.
Krok 10:
Tak samo jest z jogurtem naturalnym.
smacznego!
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g