pyszne i szybkie jabłka można przygotować: ciasta francuskie i ciasta, naleśniki z nadzieniem, jabłka pieczone w piekarniku i inne desery, różnorodne wypieki i domowe słodycze, naleśniki i placki ziemniaczane, musy i tłuczone ziemniaki, koktajle i koktajle, Pianki i galaretki. Jabłka są dobre, ponieważ łączą się z prawie każdym produktem: innymi owocami, jagodami, warzywami, mięsem, drobiem. Są dobre w sałatkach i przystawkach, wypiekach i częściowo drugich daniach. Można je poddać dowolnej obróbce cieplnej: smażyć, piec, gotować, dusić, gotować na parze. Możesz zmielić w blenderze, przewinąć przez maszynkę do mięsa,zetrzeć.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach na jabłka jest szybkie i smaczne:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
jabłka | 47 | 0.4 | 0.4 | 9.8 |
cukier | 398 | 0 | 0 | 99.7 |
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
sok z cytryny | 16 | 0.9 | 0 | 3 |
szybkie puree jabłkowe ze skondensowanym mlekiem jest bardzo smaczne i delikatne. Zetrzyj jabłka na drobnej tarce, wymieszaj ze skondensowanym mlekiem i podawaj jako deser. Możesz użyć miodu, cukru lub słodzika. Jeśli zgasisz takie tłuczone ziemniaki, możesz je przekręcić na zimę.
ptysie jabłkowe szybko gotują się z gotowego ciasta francuskiego. Ciasto jest rozwałkowane, pokrojone na porcje. Nadzienie umieszcza się na środku, ptysie owija się kopertami i piecze w piekarniku przez 10-20 minut.
bardzo orzeźwiające sałatki jabłkowe z mięsem i solonymi rybami typu śledzia. W Grecji jabłka są dodawane do kotletów mięsnych keftedes, dzięki czemu smak tych ostatnich poprawia się. Świeże jabłka można włożyć do kiszonej kapusty-startej na grubej tarce.
ciekawy szybki przepis na ciasteczka owsiane z jabłkami:
- wymieszaj mąkę z solą, cynamonem i sodą.
- ubij jajka z cukrem, dodaj wanilię i zmiękczone masło.
- połącz obie masy i dodaj płatki owsiane.
- wymieszaj i włóż pokrojone w kostkę jabłka.
- uformuj ciasteczka i piecz w piekarniku przez około pół godziny.
pięć najbardziej pożywnych przepisów na jabłka szybko i smacznie:
nazwa potrawy | Czas gotowania | kalorie kcal w 100g | oceną użytkowników |
---|---|---|---|
Fouagra smażona | 15 min | 348 | +8 |
placki ryżowe z owsianką | 20 min | 347 | +108 |
warkocz Ptysiowy z czekoladą i owocami | 30 min | 341 | +52 |
babeczka w kubku bez kakao | 15 min | 317 | +20 |
pączki imbirowe z lukrem w piekarniku | 30 min | 312 | +79 |
porady i wskazówki:
- aby pokrojone lub starte jabłka nie ciemniały, skrop je sokiem z cytryny
- różne odmiany jabłek są dodawane do różnych rodzajów potraw, od kwaśnych po słodkie
- W przypadku półfabrykatów lepiej obrać skórkę z jabłek
- używaj tylko jednego rodzaju jabłek w jednym naczyniu