skład / składniki
metoda gotowania
z reguły w liniach zawsze jest dużo piasku, a także mogą być owady, takie jak ślimaki, które nie są tak łatwe do wykrycia dzięki strukturze grzyba. Dlatego linie po umyciu należy nadal moczyć przez co najmniej godzinę.
po namoczeniu grzyby ponownie dobrze myjemy, kroimy na średnie kawałki, napełniamy czystą wodą i gotujemy. Doprowadź płyn z grzybami do wrzenia i spuść wodę, myjąc linie. Powtórz te same czynności jeszcze raz. Następnie gotujemy grzyby po raz trzeci i gotujemy je przez pół godziny. Bulion ponownie odsącz, opłucz grzyby i wyciśnij.
dopiero teraz możesz przejść do smażenia. Rozgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż przygotowane grzyby, smaż przez 10 minut. Drobno posiekaj czosnek i dodaj go do grzybów, soli, wymieszaj, smaż jeszcze kilka minut (do smaku czosnku).
smażone linie podajemy z gotowanymi ziemniakami lub innym dodatkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Grzyby - 24 kcal/100g