Jak usmażyć szwy na patelni

nie wiesz, jak usmażyć linie? Ten przepis powie ci, co robić! Pamiętaj, aby grać bezpiecznie, jeśli zdecydujesz się spróbować tego pysznego, ale niejednoznacznego grzyba pod względem reputacji. Ponieważ jest uważany za warunkowo jadalny, a nawet trujący na surowo. W tym celu gotuję go kilka razy, za każdym razem spuszczając wodę i myjąc grzyby. Ale jaki smak ma grzyb, nie wspominając o tym, że jest to pierwsza wiosna. Świetny przepis na gotowanie grzybów w naturze.
M. JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 50 % 5 g
węglowodany 20 % 2 g
66 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 25 min

z reguły w liniach zawsze jest dużo piasku, a także mogą być owady, takie jak ślimaki, które nie są tak łatwe do wykrycia dzięki strukturze grzyba. Dlatego linie po umyciu należy nadal moczyć przez co najmniej godzinę.

po namoczeniu grzyby ponownie dobrze myjemy, kroimy na średnie kawałki, napełniamy czystą wodą i gotujemy. Doprowadź płyn z grzybami do wrzenia i spuść wodę, myjąc linie. Powtórz te same czynności jeszcze raz. Następnie gotujemy grzyby po raz trzeci i gotujemy je przez pół godziny. Bulion ponownie odsącz, opłucz grzyby i wyciśnij.

dopiero teraz możesz przejść do smażenia. Rozgrzej olej roślinny na patelni, rozłóż przygotowane grzyby, smaż przez 10 minut. Drobno posiekaj czosnek i dodaj go do grzybów, soli, wymieszaj, smaż jeszcze kilka minut (do smaku czosnku).

smażone linie podajemy z gotowanymi ziemniakami lub innym dodatkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Grzyby - 24   kcal/100g

Podobne przepisy