skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej koreańskiej sałatki z kapusty.
Krok 2:
Pokrój jeden kilogram białej kapusty na duże kawałki, a następnie włóż do miski objętościowej.
Krok 3:
Wlej jedną łyżkę soli do miski i dobrze ugniataj kapustę rękami przez około piętnaście minut, aby uwolniła sok.
Krok 4:
Zetrzyj dwie marchewki do miski z kapustą na koreańskiej tarce.
Krok 5:
Pokrój dwie głowy cebuli w cienkie półpierścienie.
Krok 6:
Wlej pięć łyżek oleju roślinnego do patelni umieszczonej na kuchence.
Krok 7:
Rozłóż cebulę pokrojoną w cienkie półpierścienie na patelni rozgrzanej na kuchence z olejem roślinnym.
Krok 8:
Mieszając podsmaż cebulę na patelni na złoty kolor na wysokiej temperaturze pieca.
Krok 9:
Dodaj pół łyżeczki ostrej czerwonej papryki na patelnię ze smażoną cebulą.
Krok 10:
Dodaj jedną łyżeczkę papryki na patelnię.
Krok 11:
Rozłóż jedną łyżeczkę kolendry na patelni.
Krok 12:
Dodaj pół łyżeczki czarnego pieprzu na patelnię.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj cebulę z przyprawami na patelni.
Krok 14:
Wlej jedną łyżkę cukru do miski z warzywami, a następnie dodaj trzy lub cztery ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, a następnie rozłóż smażoną cebulę z przyprawami.
Krok 15:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 16:
Dodaj jedną łyżkę stołową 70% esencji octu do wspólnej miski.
Krok 17:
Jeszcze raz dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 18:
Posiekaj trochę zieleni dość drobno według własnych upodobań.
Krok 19:
Dodaj posiekane warzywa do miski z sałatką.
Krok 20:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i przykryj, odstaw na kilka godzin.
Krok 21:
Rozłóż gotowaną sałatkę na porcjowanych talerzach i podawaj na świątecznym lub obiadowym stole.
Krok 22:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
jarmuż po koreańsku jak na rynku. Cóż, bardzo szybki przepis na sałatkę na świąteczny stół przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Ta koreańska kapusta w kawałkach, tak smaczna jak na rynku-prawdziwa, soczysta, pikantna, marynowana! Jest pikantna, pobudzająca apetyt i wyjątkowo smaczna! Proponuję wypróbować najszybszy przepis z marchewką witaminową, przygotowany inaczej niż w sklepie! Tak wspaniała koreańska sałatka z kapusty instant jest idealna tylko ze świeżej kapusty. Zapewni Ci niezapomnianą przyjemność, zdrowie i długowieczność! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g