Sałatka coleslaw z marchewką i cebulą po koreańsku

pikantne, pobudzające apetyt i wyjątkowo smaczne! Wspaniały przepis na szybkie gotowanie pikantnej koreańskiej sałatki z kapusty w plasterkach z marchewką i przyprawami, nawet na obiad lub lunch, nawet na świąteczny stół, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 53 % 8 g
81 kcal
IG: 88 / 0 / 13

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej koreańskiej sałatki z kapusty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jeden kilogram białej kapusty na duże kawałki, a następnie włóż do miski objętościowej.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej jedną łyżkę soli do miski i dobrze ugniataj kapustę rękami przez około piętnaście minut, aby uwolniła sok.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zetrzyj dwie marchewki do miski z kapustą na koreańskiej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój dwie głowy cebuli w cienkie półpierścienie.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej pięć łyżek oleju roślinnego do patelni umieszczonej na kuchence.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Rozłóż cebulę pokrojoną w cienkie półpierścienie na patelni rozgrzanej na kuchence z olejem roślinnym.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Mieszając podsmaż cebulę na patelni na złoty kolor na wysokiej temperaturze pieca.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj pół łyżeczki ostrej czerwonej papryki na patelnię ze smażoną cebulą.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj jedną łyżeczkę papryki na patelnię.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Rozłóż jedną łyżeczkę kolendry na patelni.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj pół łyżeczki czarnego pieprzu na patelnię.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze wymieszaj cebulę z przyprawami na patelni.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Wlej jedną łyżkę cukru do miski z warzywami, a następnie dodaj trzy lub cztery ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, a następnie rozłóż smażoną cebulę z przyprawami.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Dodaj jedną łyżkę stołową 70% esencji octu do wspólnej miski.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Jeszcze raz dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Posiekaj trochę zieleni dość drobno według własnych upodobań.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Dodaj posiekane warzywa do miski z sałatką.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce i przykryj, odstaw na kilka godzin.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż gotowaną sałatkę na porcjowanych talerzach i podawaj na świątecznym lub obiadowym stole.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

jarmuż po koreańsku jak na rynku. Cóż, bardzo szybki przepis na sałatkę na świąteczny stół przynajmniej na obiad przynajmniej na lunch! Ta koreańska kapusta w kawałkach, tak smaczna jak na rynku-prawdziwa, soczysta, pikantna, marynowana! Jest pikantna, pobudzająca apetyt i wyjątkowo smaczna! Proponuję wypróbować najszybszy przepis z marchewką witaminową, przygotowany inaczej niż w sklepie! Tak wspaniała koreańska sałatka z kapusty instant jest idealna tylko ze świeżej kapusty. Zapewni Ci niezapomnianą przyjemność, zdrowie i długowieczność! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy