skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z awokado, sera mozzarella i pomidorów? Przygotuj wszystkie niezbędne komponenty.
Krok 2:
Dobrze umyj pomidory pod bieżącą wodą, osusz ręcznikami papierowymi, aby pozbyć się nadmiaru wilgoci. Pokrój pomidory na pół, usuń miejsca, w których przymocowano łodygę. Pokrój każdą połówkę w cienkie kliny lub średniej wielkości kostkę, jak chcesz. Wyślij pomidory do głębokiego talerza lub salaterki.
Krok 3:
Odcedź solankę z sera mozzarella, pokrój kulkę na małe kawałki i wyślij do pomidorów.
Krok 4:
Awokado umyj i osusz serwetkami. Pokrój owoce na 2 części, usuń pestkę i obierz. Pokrój awokado w cienkie plasterki i wyślij do salaterki.
Krok 5:
Z kukurydzy w puszkach odcedź sok.
Krok 6:
Wyślij ją do sałatki. Obierz cebulę, opłucz i pokrój w cienkie półpierścienie. Umyj i osusz warzywa, drobno posiekaj. Który lepiej wziąć cebulę i jakich ziół użyć? W przypadku mieszanek warzywnych dobrze sprawdza się czerwona, biała cebula lub szalotka. Odmiany te mają łagodniejszy smak w przeciwieństwie do cebuli i świetnie nadają się do sałatek warzywnych. Z ziół użyj kopru, pietruszki lub bazylii.
Krok 7:
Przygotuj opatrunek. W głębokiej misce połącz olej roślinny, sól, cukier i czosnek przepuszczony przez prasę. Dostosuj ilość soli i cukru do swoich upodobań. Jeśli używasz słodkich odmian pomidorów, możesz w ogóle nie używać cukru.
Krok 8:
Polej sałatkę dressingiem. W razie potrzeby można posypać mielonym ziele angielskie na wierzchu i skropić sokiem z cytryny lub limonki.
Krok 9:
Sałatka warzywna, witaminowa jest gotowa! Możesz podać do stołu!
Krok 10:
Wszystko dokładnie wymieszaj przed podaniem, spróbuj ponownie na soli.
przygotuj taką sałatkę mozho, jeśli masz ochotę na szybką przekąskę. Czosnek & nbsp; można wykluczyć, a olej roślinny zastąpić oliwą lub rzepakiem w razie potrzeby.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal / 100g