Sałatka z wołowiny i pikli
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wołowinę ugotować, ostudzić i podzielić rękami na osobne włókna, kto jest leniwy, może pokroić w paski
Krok 2:
Ogórki kiszone pokrojone w paski wzdłuż ogórka
Krok 3:
Posiekane pikle z deski do krojenia natychmiast przenosimy na durszlak lub sito - pozwalamy, aby nadmiar solanki spłynął.
Krok 4:
Pokrój czerwoną cebulę w cienkie półpierścienie
Krok 5:
Składamy wołowinę, ogórki i cebulę i mieszamy
Krok 6:
Sos sałatkowy robimy z keczupu i oleju słonecznikowego. Wymieszaj, wstrząśnij i gotowe.
Krok 7:
Dopraw sałatkę co najmniej 40 minut przed podaniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g