Gruzińska kapusta phali
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
dobrze ugotuj kapustę w osolonej wodzie. Ściśnij, drobno posiekaj nożem. Orzechy, czosnek, kolendrę przewinąć dwa razy przez maszynę do mięsa. Połącz kapustę i przewijane orzechy, dodaj ocet, ostrą paprykę, chmiel-suneli, jeśli potrzebujesz soli. Wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie. Połóż na talerzu z przekąskami ze zjeżdżalnią (jak rozkłada się porcjowany pilaw w restauracjach) na wierzchu, udekoruj ziarnami granatu, liśćmi kolendry i połówkami orzechów włoskich.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g