phali z kapusty w stylu gruzińskim

danie jest niedrogie, oryginalne, dietetyczne i bardzo świąteczne! To danie mojej narodowej kuchni gruzińskiej. Bardzo go kochamy. Gotowałem w pracy na urodziny, nikt nie zgadł z czego. Było wiele opcji odpowiedzi i kurczaka i fasoli, ale kapusta nikomu nie przyszła do głowy. Ten przepis można przygotować phali z gotowanych buraków, liści buraka, szpinaku, bakłażana, szparagów i zielonej fasoli.
TatkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 4 g
tłuszcze 50 % 12 g
węglowodany 33 % 8 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

dobrze ugotuj kapustę w osolonej wodzie. Ściśnij, drobno posiekaj nożem. Orzechy, czosnek, kolendrę przewinąć dwa razy przez maszynę do mięsa. Połącz kapustę i przewijane orzechy, dodaj ocet, ostrą paprykę, chmiel-suneli, jeśli potrzebujesz soli. Wszystko dobrze wymieszaj, aż będzie gładkie. Połóż na talerzu z przekąskami ze zjeżdżalnią (jak rozkłada się porcjowany pilaw w restauracjach) na wierzchu, udekoruj ziarnami granatu, liśćmi kolendry i połówkami orzechów włoskich.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Granat - 52   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy