koktajl kawowo-czekoladowy
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Zagotuj mleko
Krok 3:
Do mleka dodaj wstępnie zaparzoną gorącą kawę rozpuszczalną: na 1/3 szklanki 1,5 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Krok 4:
Wymieszaj, lekko podgrzej(czyli nie pozwól, aby kawa ostygła)
Krok 5:
Cukier granulowany
Krok 6:
Cukier granulowany Dodaj do kawy z mlekiem
Krok 7:
Banan obrać, pokroić na kawałki
Krok 8:
Włóż banany do gorącej kawy
Krok 9:
Posiekaj czekoladę na tarce
Krok 10:
Posiekana czekolada Dodaj do kawy z bananem
Krok 11:
Starta gałka muszkatołowa i obrany kardamon
Krok 12:
Do Turku z kawą dodaj szczyptę startej gałki muszkatołowej i obranego kardamonu
Krok 13:
Ubij wszystko blenderem
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Kardamon - 311 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kawa rozpuszczalna - 94 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g