skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Lepiej jest wziąć schłodzoną pierś, okaże się smaczniejsza i bardziej miękka. Ananas można wziąć dowolny, zakonserwowany w pierścieniach lub kawałkach. Jeśli świeże, to bardzo dojrzałe. Słodycz ananasa jest jedną z cech potrawy. Ser weź swój ulubiony - musi być przede wszystkim pyszny. Majonez może być używany w domu.
Krok 2:
Pierwszą rzeczą jest ugotowanie piersi. Aby to zrobić, zagotuj wodę i zanurz kurczaka we wrzącej wodzie. W ten sposób wszystkie soki pozostają w mięsie, a nie trafiają do bulionu, jak to ma miejsce podczas gotowania w zimnej wodzie. Gotuj pierś przez 30 minut. W tym procesie dodaj sól. Następnie wyjmujemy go i schładzamy.
Krok 3:
Gotuj jajka na twardo. Kładziemy naczynia z jajkami na ogniu, czekamy na gotowanie i gotujemy przez 10 minut. Pozostaw do ostygnięcia w tej samej wodzie. Ugotowane w ten sposób jajka pozostaną miękkie, ale nadal dobrze ugotowane.
Krok 4:
Pokrój całkowicie schłodzoną pierś najpierw na podłużne kawałki, następnie na paski, a następnie na kostki.
Krok 5:
Jajka kroimy w kostkę lub po prostu drobno siekamy.
Krok 6:
Pokrój ananasy. Staraj się, aby wszystkie składniki sałatki zostały pokrojone na mniej więcej takie same kawałki. Będzie nie tylko piękny, ale także pyszny. Dlatego ananas mamy w kostkach.
Krok 7:
Orzechy włoskie muszą być najpierw dobrze posortowane, aby nie napotkały skorupy i przegród. Następnie posiekaj je nożem.
Krok 8:
Zetrzyj ser na grubej tarce.
Krok 9:
Dodaj wszystkie składniki sałatki z jednym naczyniem.
Krok 10:
Wymieszaj, spróbuj soli. Jeśli to konieczne, dodaj sól. Pamiętaj tylko, że nadal będzie słony majonez.
Krok 11:
Przyprawiamy sałatkę tuż przed podaniem. Sałatki z majonezem szybko się psują, lepiej ich nie przechowywać.
Krok 12:
Aby udekorować sałatkę w kształcie bombki, weź koperek, granat i ziarna kukurydzy. Ułóż sałatkę na talerzu ze zjeżdżalnią. Lekko posmaruj majonezem. Posyp drobno posiekanym koperkiem. Rozłóż wzór ziaren. Łatwiej będzie to zrobić, jeśli najpierw narysujesz go cienkimi paskami majonezu. Z folii i kopru zrób podstawę kuli. Gotowe! Smacznego!
Sałatka przypadła do gustu całej rodzinie!
Możesz również podawać go partiami, układając w przezroczystych miskach warstwami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ananasy - 49 kcal/100g
- Ananasy w puszkach - 57 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g