skład / składniki
gotowanie krok po kroku
włóż kurczaka do rondla, włóż obraną marchewkę i nieobraną i umytą cebulę.
sól. Umieść ziarna pieprzu.
gotuj kurczaka do miękkości.
zagnieść mąkę, jajka, sól i wodę na niezbyt strome ciasto. Pozostaw do odpoczynku na 20-30 minut.
wyciśnij czosnek przez wyciskacz do czosnku.
rozłóż czosnek w dwóch miseczkach, dodaj zmielony pieprz, drobno posiekany koperek.
dodaj majonez ze śmietaną do jednej miski, wymieszaj.
wlej bulion z kurczaka do innej miski.
w trzecim-włóż koncentrat pomidorowy i zalej bulionem.
sosy są gotowe.
z ciasta rozwałkuj kiełbasę, pokrój na kawałki około 2 cm i ugniataj rękami, aby zrobić tortille.
ugotuj tortille w osolonej, wrzącej wodzie.
włóż gotowe tortille do salaterki, posyp ziołami i czosnkiem.
wyjmij kurczaka z bulionu, oddziel mięso od kości i połóż na talerzu posypanym ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g