kanapki z pasztetem z ziemniaków i jajek

cudowny pasztet z jajek i ziemniaków! Uwaga! Pasztet podawany jest jako pasta rozsmarowana na białym, szarym lub brązowym chlebie. Danie nazywa się kanapkami z pasztetem. Mam nadzieję, że ten prosty przepis przypadnie Ci do gustu i od czasu do czasu przygotujesz go jako szybką przekąskę.
RainbowAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 6 g
tłuszcze 59 % 20 g
węglowodany 24 % 8 g
230 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W tym przepisie powiem Ci, jak zrobić kanapki z pasztetem ziemniaczanym. Będziemy potrzebować produktów wymienionych w składnikach. Jak widać, wszystkie są dość proste i zwykle są dostępne dla każdej gospodyni domowej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo przez 10 minut (wkładamy je do wrzącej wody, aby były łatwiejsze do czyszczenia) i pozostawiamy do ostygnięcia pod strumieniem zimnej wody. Następnie obierz je i oddziel białka od żółtek.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W międzyczasie gotujemy obrane ziemniaki (można je pokroić na 2-3 części, aby szybciej się ugotowały), z których następnie robimy tłuczone ziemniaki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W misce blendera wymieszaj ugotowane żółtka z masłem, musztardą stołową, zieloną cebulą i solą. Ważne jest, aby wziąć gotową musztardę stołową, a nie proszek musztardowy. Dodaj masę do smaku i przerwij blenderem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj puree i ponownie przerwij wszystko blenderem. Możesz spróbować wszystkiego jeszcze raz na sól.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pasztet jest gotowy! Możesz go natychmiast rozprowadzić na chlebie i skosztować.

to doskonały posiłek na dość gęste, ale też niezbyt uciążliwe śniadanie. Najsmaczniejsze jest rozsmarowanie tego masła na świeżym chlebie żytnim i popijanie roztopionym mlekiem. Jednak miłośnicy niezmiennej porannej kawy również będą zachwyceni tym daniem. Doskonale komponuje się z kawą ze śmietaną. Mam znajomego-doskonałego kucharza, a do tego "skowronka". Wczesnym rankiem, kiedy nie chcę nawet myśleć o wydostaniu się spod ciepłego koca, już robi kłopoty w kuchni i gotuje wspaniałe potrawy, w tym ten olej, którego nauczyła mnie gotować. Z drugiej Strony, Już o dziewiątej wieczorem jest za późno, by zadzwonić, widzi, jeśli nie trzeci, to przynajmniej Drugi Sen. Tak, chociaż harmonogram "sów" i "skowronków" rzadko się pokrywa, ale Preferencje gastronomiczne są często podobne. Rzeczywiście, przed naprawdę pysznym jedzeniem bardzo trudno jest oprzeć się ludziom o zupełnie różnych nawykach i temperamentach.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy