skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W tym przepisie powiem Ci, jak zrobić kanapki z pasztetem ziemniaczanym. Będziemy potrzebować produktów wymienionych w składnikach. Jak widać, wszystkie są dość proste i zwykle są dostępne dla każdej gospodyni domowej.
Krok 2:
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo przez 10 minut (wkładamy je do wrzącej wody, aby były łatwiejsze do czyszczenia) i pozostawiamy do ostygnięcia pod strumieniem zimnej wody. Następnie obierz je i oddziel białka od żółtek.
Krok 3:
W międzyczasie gotujemy obrane ziemniaki (można je pokroić na 2-3 części, aby szybciej się ugotowały), z których następnie robimy tłuczone ziemniaki.
Krok 4:
W misce blendera wymieszaj ugotowane żółtka z masłem, musztardą stołową, zieloną cebulą i solą. Ważne jest, aby wziąć gotową musztardę stołową, a nie proszek musztardowy. Dodaj masę do smaku i przerwij blenderem.
Krok 5:
Dodaj puree i ponownie przerwij wszystko blenderem. Możesz spróbować wszystkiego jeszcze raz na sól.
Krok 6:
Pasztet jest gotowy! Możesz go natychmiast rozprowadzić na chlebie i skosztować.
to doskonały posiłek na dość gęste, ale też niezbyt uciążliwe śniadanie. Najsmaczniejsze jest rozsmarowanie tego masła na świeżym chlebie żytnim i popijanie roztopionym mlekiem. Jednak miłośnicy niezmiennej porannej kawy również będą zachwyceni tym daniem. Doskonale komponuje się z kawą ze śmietaną. Mam znajomego-doskonałego kucharza, a do tego "skowronka". Wczesnym rankiem, kiedy nie chcę nawet myśleć o wydostaniu się spod ciepłego koca, już robi kłopoty w kuchni i gotuje wspaniałe potrawy, w tym ten olej, którego nauczyła mnie gotować. Z drugiej Strony, Już o dziewiątej wieczorem jest za późno, by zadzwonić, widzi, jeśli nie trzeci, to przynajmniej Drugi Sen. Tak, chociaż harmonogram "sów" i "skowronków" rzadko się pokrywa, ale Preferencje gastronomiczne są często podobne. Rzeczywiście, przed naprawdę pysznym jedzeniem bardzo trudno jest oprzeć się ludziom o zupełnie różnych nawykach i temperamentach.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g