na gorące grzanki ułóż nadzienie do smaku. - Zrobić dziurę w okrągłej bułce i wlać nierozpuszczone żółtko do białka, upiec w piekarniku wraz z innymi składnikami. - Ugotuj jajko na twardo, obierz, pokrój w pierścienie i udekoruj kanapkę. Lub zmiel i wymieszaj z innymi składnikami: topionym serem, majonezem, twarogiem, szprotami w puszkach. Użyj powstałej masy jako pasty. - Ubij lezon i delikatnie wylej na powierzchnię jako składnik wiążący gorące kanapki, aby upiec skórkę.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
Produkt | kalorie kcal w 100g | białka G w 100g | tłuszcze G w 100g | węglowodany G w 100g |
---|---|---|---|---|
jaja | 157 | 12.7 | 10.9 | 0.7 |
masło | 734 | 0.5 | 82.5 | 0.8 |
twardy ser | 366 | 24.1 | 29.5 | 0.3 |
jaja kurze | 80 | 12.7 | 10.9 | 0.3 |
chleb | 254 | 7.6 | 0.8 | 49.2 |
najszybsza opcja przekąsek – połóż kawałek omletu na chlebie, dopraw sosem. Pyszne kombinacje potraw: wędzona ryba, twardy lub miękki ser, wszystkie warzywa kanapkowe – ogórki, pomidory, papryka, rzodkiewki, zioła, wędliny, gotowany drób. Do smarowania chleba najlepiej nadaje się masło. Jajka na twardo & ndash; są trochę suche, dlatego warto zadbać o odpowiedni sos o gęstej konsystencji: Tatar, czosnek, musztarda, śmietana, śmietana. Talerz do gotowych kanapek dobrze byłoby ozdobić liśćmi sałaty lub gałązkami pietruszki & ndash; wygląda pięknie i apetycznie.