skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Jak zrobić smażone kanapki? Przygotuj wskazane składniki. Weź gotowaną kiełbasę, odpowiednie są również kiełbaski lub kiełbaski. Każdy twardy, a nawet półstały ser będzie działał. Najważniejsze jest to, że jest wysokiej jakości i dobrze się topi. Do chleba wybierz Bochenek, tosty lub bagietkę.
Krok 2:

Pokrój świeży biały chleb na plastry o grubości nie większej niż centymetr.
Krok 3:

Ugotowane jajka rozbij na głębokie naczynie, dodaj sól i lekko ubij.
Krok 4:

Uwolnij ser i gotowaną kiełbasę z opakowania i zetrzyj na grubej tarce. Możesz także drobno posiekać kiełbasę lub zrobić mieszankę gotowanej i wędzonej kiełbasy, wybierz według własnego gustu.
Krok 5:

W misce z jajkami dodaj starty ser i kiełbasę, dobrze wymieszaj, aby równomiernie rozprowadzić składniki. Okazuje się, że jest to dość gęsta mieszanka.
Krok 6:

Rozłóż przygotowaną mieszankę gorących kanapek na każdym kawałku chleba, lekko dociskając łyżką.
Krok 7:

Podgrzej patelnię na średnim ogniu. Lepiej jest, jeśli jest nieprzywierający, aby kanapki się nie przypaliły. Wlej kroplę oleju na patelnię. Szybkimi ruchami, aby uniknąć upuszczenia mieszanki kiełbasy i sera, ułóż kanapki nadzieniem do dołu. Smaż je przez kilka minut na małym ogniu, a następnie odwróć na drugą stronę na pół minuty, aby lekko wysuszyć chleb. Ułóż gotowe kanapki na talerzu. Podawaj natychmiast.
gorące kanapki są zawsze zwycięską opcją śniadaniową, zwłaszcza jeśli w rodzinie są dzieci. W końcu to prawie mini pizza, którą wszyscy kochają. Przygotowują się prosto i szybko. Istnieje wiele odmian gotowania. Możesz wybrać inny chleb-biały, czarny, z otrębami, pełnoziarnisty, Borodinsky. Możesz zmieniać ilość kiełbasy i sera, a także samego sera i kiełbasy, próbować różnych kombinacji. Można je podawać natychmiast na gorąco lub zabrać ze sobą do pracy lub na spacer - schłodzone nie stracą swojego uroku. Do podania idealnie ozdobią je świeże warzywa.
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
do smażenia używaj oleju o wysokiej temperaturze dymienia! Wszelkie oleje są przydatne tylko do osiągnięcia określonej temperatury-punktu dymienia, w którym olej zaczyna się palić i wytwarza toksyczne substancje, w tym czynniki rakotwórcze.
nierafinowane oleje, z rzadkimi wyjątkami, mają niski punkt dymienia. Zawierają wiele niefiltrowanych cząstek organicznych, które szybko zaczynają się palić.
rafinowane oleje są bardziej odporne na ciepło, a ich punkt dymienia jest wyższy. Jeśli zamierzasz gotować w piekarniku, na patelni lub grillu, upewnij się, że używasz oleju o wysokim punkcie dymienia. Najczęstsze oleje o wysokim punkcie dymienia: rafinowane odmiany słonecznika, oliwy i winogron.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g

