skład / składniki
metoda gotowania
przepis na gotowanie tego dżemu jest łatwy do nauczenia. Każdy może zrobić dżem dereniowy z morelami. To danie ma niesamowite właściwości smakowe! Po prostu spróbuj! W tym artykule nauczymy cię, jak przygotować ten niesamowity posiłek. Zacznijmy gotować to danie.
morele dzielimy na pół i wyciągamy nasiona. Jagody derenia należy posortować, odkładając już przejrzałe na bok, ponieważ podczas gotowania zostaną ugotowane. Następnie usuń łodygę z jagód nadających się do gotowania i włóż do emaliowanej miski, zalej gorącą wodą, przykryj serwetką i pozostaw na 15 minut. Dodaj wodę, włóż dereń i morele do syropu cukrowego (przygotowanego wcześniej), który następnie zagotujemy. Spienimy piankę lekkimi wstrząsami w jednym kierunku i zbierzemy ją łyżką. Zwykle gotowanie tego dżemu dzieli się na dwa etapy: po pierwszym gotowaniu dżem pozostawia się na 7 godzin, a później ponownie podpala i gotuje.
jedzenie jest gotowe do spożycia! Zaskoczy Cię przyjemny zapach. Jesteśmy pewni, że ci się spodoba! Życzymy smacznego i dobrego nastroju!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Dereń - 44 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g