Lemon ear z łososia

oryginalne ucho zdrowego i pożywnego łososia-świetny obiad! Starałem się odpowiednio pomalować przepis. W nim dowiesz się, jak gotować ucho łososia z odpowiednim podejściem.
Arkadiusz i SwietłanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 73 % 8 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 0 % 0 g
60 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój rybę,Dodaj do bulionu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Trzy marchewki

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    I wyślij go do bulionu, Lavrushka, ziół, przypraw.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie kawałek śliwek.olej.

  6. Krok 6:

    Krok 6.
najpierw musisz ugotować bulion na każdej małej rybie, która pojawi się na rynku i której smak jest przyjemny. Gotuję z małych okoni, ale szczotki też są bardzo dobre. Bulion jest dokładnie filtrowany przez kilka warstw gazy. Z łososia usuwam duże kości i zostawiam tylko filet, który kroję na porcje. Włóż kawałki ryby do bulionu, dodaj startą marchewkę, liście laurowe, zioła i przyprawy i gotuj ucho, aż łosoś będzie gotowy. Gdy ryba jest gotowa, wkładam do ucha kawałek masła. W każdym talerzu wkładam cienką pół-cytrynę. Niektórzy dodają ziemniaki, ale całkowicie przestrzegam przepisu i nie robię tego. Brak ziemniaków pozwala w pełni cieszyć się smakiem zupy rybnej. Przeczytałem przepis na zupę cytrynową z łososia w jednym z czasopism dla wędkarzy. Tam drukuje się wiele takich przepisów, a niektóre z nich są bardzo interesujące. Cytrynowe ucho mnie nie zawiodło, spodobało się każdemu, kto miał okazję go wypróbować.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy