Trifle tiramisu

idealny Włoski deser! Przygotuj dla radości bliskich! Trifle tiramisu są łatwe do przygotowania, jeśli są już wszystkie składniki - biszkopt jest upieczony, budyń jest ugotowany, śmietana jest ubita. Gotowe mieszanki, które można kupić w sklepie i wcześniej upieczony biszkopt, ułatwią zadanie. Prezentacja jest dość oryginalna i jak dotąd niezwykła, więc szansa na zaskoczenie gości i krewnych jest wysoka.
TashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 6 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 61 % 23 g
201 kcal
IG: 13 / 87 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

prawie że klasyczny deser tiramisu w kremie jest pyszny i niezwykły! Delikatny biszkopt nasączony kawą i rumem, zwieńczony warstwą twarogu mascarpone i przyozdobiony bitą śmietaną i kakao... Boskie! Idealny na święta i w każdy dzień powszedni, kiedy chcesz cieszyć się specjalnym deserem. A gotowanie takiego tiramisu jest szybsze i łatwiejsze niż zwykle.

przede wszystkim w pojemniku o odpowiedniej wielkości łączymy budyń waniliowy z niewielką ilością kawy (wystarczy 1-2 łyżki stołowe). Ważny punkt-kawa nie powinna być gorąca. Gdy mieszanina stanie się jednorodna, włóż ją do zamrażarki na 10 minut, aby mieszanina zgęstniała.

teraz bierzemy ciastka biszkoptowe. Nie trzeba używać "jedzenia aniołów", ale okazuje się, że są szczególnie delikatne i smaczne. W przypadku trifle w stylu tiramisu odpowiedni jest każdy biszkopt, oczywiście nie powinieneś używać czekolady. Pokrój biszkopt na duże kawałki.

wymieszaj zamrożony budyń z serem mascarpone za pomocą miksera, aż będzie gładki. I możesz zacząć tworzyć trifle. Rozłóż warstwę biszkoptu na dnie miseczek, nasącz niewielką ilością rumu i kawy, rozłóż mieszankę budyniu i mascarpone na wierzchu. Następnie ponownie kładziemy warstwę biszkoptu, impregnujemy, na wierzch dodajemy mieszankę budyniu i mascarpone.

udekoruj deser łyżką bitej śmietany, posyp kakao w proszku. Zamiast misek można użyć dużych szklanek, kubków, słoików, które można pięknie ozdobić. Ogólnie rzecz biorąc, możesz wykazać się wyobraźnią i kreatywnością. Najważniejsze jest to, że naczynia są przezroczyste, aby wszystkie warstwy tego pysznego deseru były widoczne.

rum może być używany lub nie.& nbsp; często zastępuje się go innym alkoholem lub w ogóle się bez niego nie obywa. Zaletą triflow jest również to, że część można namoczyć alkoholem, a część nie namoczyć.

gotowy deser należy natychmiast podać gościom! Jeśli podawanie planowane jest później, wyjmujemy trifle do lodówki i dekorujemy bitą śmietaną i kakao tuż przed podaniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Rum - 75   kcal/100g
  • Kakao w proszku - 374   kcal/100g
  • Kawa naturalna, mielona - 201   kcal/100g
  • Kawa - 94   kcal/100g
  • Ser mascarpone - 412   kcal/100g
  • Gotowy budyń - 135   kcal/100g
  • Bita śmietana - 257   kcal/100g
  • Ciastka biszkoptowe - 258   kcal/100g

Podobne przepisy