skład / składniki
gotowanie krok po kroku
wielu nie lubi selera ogonkowego ze względu na jego specyficzny smak. Myślę na próżno, ponieważ to warzywo jest bogate w witaminy i pierwiastki śladowe. Dla tych, którzy dbają o swoje zdrowie, seler jest towarzyszem prawie każdego posiłku. Seler pasuje do tej sałatki bardzo organicznie i nie narzuca jej smaku. Jeśli ktoś jest zdezorientowany obecnością majonezu w kulinarnym przepisie na sałatkę z łodyg selera-możesz zastąpić ją niskotłuszczową śmietaną lub niesłodzonym jogurtem bez wypełniaczy. Ugotuj jajka na twardo. Warzywa są dobrze umyte i wysuszone. Ogórki nie kroimy w duże półkola, kapustę pekińską w paski, seler ogonkowy w plasterki. Wymieszaj wszystkie składniki z kukurydzą w puszkach i posiekanymi gotowanymi jajkami. Sól i dopraw sałatkę majonezem. Okazało się, że jest to bardzo smaczna i zdrowa sałatka. Kto nie ma pod ręką sałatki pekińskiej, możesz zamiast tego dodać trochę posiekanej białej kapusty, również smacznej. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g