Trio-prosta i pyszna solidna sałatka w 5 minut
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krojenie Ciekawe połączenie kostek z trzech głównych składników daje ciekawe danie w bardzo krótkim czasie. To chyba główna zaleta sałatki. Być może jego nazwa powtarza się w różnych regionach, ale Jakucja nie ma nic wspólnego z sałatką.
Krok 2:
Całe przygotowanie gotowych potraw polega na równomiernym krojeniu sera i szynki. Dlatego ten czas jest sprawdzany przez doświadczenie życiowe.
Krok 3:
Kostki powinny być mniej więcej tej samej wielkości, jak fasola. To nie jest właściwe, raczej łączenie i mieszanie produktów jest lepsze, jeśli mają ten sam kształt.
Krok 4:
Po pokrojeniu i wymieszaniu sałatkę można doprawić sosem Studenckim-majonezem (opcjonalnie),
Krok 5:
Świeże zioła (Opcjonalnie i dostępne) itp.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Szynka gotowana - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g