delikatny deser z twarogu z żelatyną
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie składniki.
Krok 2:
Żelatynę napełnij mlekiem i pozostaw na 30-40 minut.
Krok 3:
Słodki ser, śmietana i cukier za pomocą miksera zamieniają się w jednorodną masę. Spuchniętą żelatynę należy podgrzać do temperatury 50-60 stopni i wszystko wymieszać.
Krok 4:
Wlej do pojemnika i włóż do lodówki na 5 godzin. Gotowy deser twarogowo-śmietanowy dekorujemy czekoladą, owocami lub płatkami kokosowymi według własnego uznania.
Krok 5:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Masa serowa - 207 kcal/100g
- Serki twarogowe - 380 kcal/100g