skład / składniki
metoda gotowania
1. Przede wszystkim mięso sarny należy oczyścić z filmów i ścięgien. Następnie namocz mięso w zimnej wodzie przez 2 godziny. Wodę należy wymieniać 3-4 razy. W ten sposób wydostanie się nadmiar krwi, zapachu i włosów, które mogły przykleić się do mięsa.
2. Następnie pokrój namoczone mięso i mięso wieprzowe na kawałki, które można przepuścić przez maszynkę do mięsa wraz z czosnkiem.
3. Zmiel czarny pieprz w moździerzu, zmiel liść laurowy i przesiaj przez sito (aby nie złapać dużych cząstek, są szorstkie). Dodaj sól i kolendrę do przypraw. Te przyprawy są wystarczające.
4. Gotowe mięso mielone dobrze zagniatamy przyprawami. Jeśli jest gotowa naturalna skorupa, tworzymy kiełbaski za pomocą specjalnej dyszy do kiełbas. Jeśli nie, uformowałem za pomocą folii spożywczej. Niewielką ilość mięsa mielonego rozprowadzamy w formie kiełbasy i skręcamy w folię, której końce skręcamy i zawiązujemy.
5. Ugotujemy nasze półfabrykaty. We wrzącej wodzie, bez soli, wysyłamy kiełbaski (podczas gotowania można przebić folię, aby się nie unosiły). Gotuj przez 1,5 godziny, ponieważ mięso z dziczyzny należy doprowadzić do pełnej gotowości.
6. Gotowane kiełbaski dla pięknego koloru można grillować i podawać. Okazuje się soczysty i smaczny, bez żadnego specyficznego smaku i zapachu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Szynka sarny - 106 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g