zupa pomidorowa z czosnkiem i aromatycznymi ziołami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
rozgrzej olej w dużym rondlu i dodaj posiekaną cebulę. Smaż przez 3-4 minuty, aż stanie się przezroczysty, dodaj posiekany czosnek i smaż jeszcze przez kilka minut.
w blenderze zmiel pomidory. Dodaj powstałe puree do smażenia i dodaj wodę. Doprowadź zupę do wrzenia, zmniejsz ogień do średniego. Dodaj sól, pieprz, zioła i drobno posiekaną bazylię. Zmiksuj zupę za pomocą blendera zanurzeniowego i pozostaw na kuchence na kilka minut.
W razie potrzeby podawaj zupę ze świeżą bazylią, grzankami i śmietaną lub serem feta.
przepis zawdzięcza stronie Vegeterian.com
Gazeta taka jest)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g