skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój rybę w małe kostki.
Krok 3:
Zetrzyj również ser.
Krok 4:
Ziemniaki w skórce gotować do miękkości, schłodzić i obrać. Zetrzyj ziemniaki na średniej tarce.
Krok 5:
Jajka ugotować na twardo i obrać. Podzielić na żółtka i białka i pojedynczo zetrzeć na średniej tarce.
Krok 6:
Obierz i zetrzyj Jabłko. Możesz skropić sokiem z cytryny, aby się nie ściemniało.
Krok 7:
Połóż warstwę ziemniaków na talerzu i uformuj z niej równy okrąg. Posmaruj majonezem.
Krok 8:
Połóż rybę na wierzchu. Nigdy nie smaruję tej warstwy majonezem, ponieważ ryba jest już tłusta.
Krok 9:
Ułóż białka na wierzchu i posmaruj majonezem. Rozłóż starte jabłka, a także posmaruj majonezem.
Krok 10:
Dalej-ser i trochę majonezu na wierzchu.
Krok 11:
Posyp wszystko startymi żółtkami. Okazuje się, że jest to taka piękna sałatka przypominająca majowy mniszek lekarski.
Krok 12:
Aby uzyskać jeszcze więcej podobieństw, udekoruj sałatkę wzdłuż krawędzi natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g