pierogi z mrożonych jagód chude
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj suche składniki ciasta, dodaj olej roślinny i wymieszaj. Mleko doprowadzić do wrzenia i wlać do ciasta. Za pomocą szpatułki zbieramy go w bryłę. Następnie posyp stół mąką i kontynuuj ugniatanie rękami.
2.Rozwałkuj koła i rozłóż mrożone jagody na środku, dodaj cukier. Krawędzie są bardzo dobrze ściśnięte, aby sok nie wylewał się podczas gotowania.
3. Wkładamy patelnię do ognia, wlewamy wodę i trochę solimy. Pierogi wkładamy do wrzącej wody, mieszamy, gdy rosną, gotujemy przez kilka minut i wyłączamy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mrożone jagody - 38 kcal/100g