sok z dyni na zimę z jabłkami w sokowirówce
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
1. Pokrój dynię na pół, usuń z niej nasiona. Pokrój miąższ na kawałki.
2. Umyj jabłka i wytnij rdzeń.
3. Wysyłamy dynię z jabłkami do sokowirówki i napełniamy wodą.
4. Wkładamy pojemnik do ognia i gotujemy przez około 1 godzinę. Po ugotowaniu spuść sok i zmiksuj miąższ. Dodaj cukier i gorący sok. Wymieszaj, zagotuj i wlej do wysterylizowanych słoików, zwiń pokrywki i wyjmij do ostygnięcia pod kocem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g