letni deser z brzoskwiniami i morelami
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
umyj morele i brzoskwinie, osusz, Usuń pestkę, pokrój w małą kostkę. W misce połącz twarożek, śmietanę, Banana startego na grubej tarce, miód i cukier waniliowy - wszystko ubij mikserem lub blenderem na gładką masę.
w miskach lub innym pojemniku deserowym ułóż deser, naprzemiennie warstwami: brzoskwinie-krem-morele - krem-brzoskwinie-krem-morele. Deser należy przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Podczas serwowania można posypać orzechami lub startą czekoladą. Miłego letniego apetytu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Banany - 89 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal / 100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Morele - 46 kcal/100g
- Morele w puszkach - 50 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g