Zupa serowa z ziemniakami i marchewką
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrojony w kostkę ser topiony
Krok 2:
W ten sam sposób kroimy ziemniaki
Krok 3:
Pokrój cebulę w kostkę, zetrzyj marchewki
Krok 4:
Podsmażamy warzywa
Krok 5:
Do wrzącej wody wkładamy roztopione sery i pozwalamy im się rozpuścić (przebijam je blenderem, żeby było szybciej)
Krok 6:
Kiedy sery się rozpuszczą. kładziemy ziemniaki Gdy ziemniaki są prawie gotowe, dodaj tam smażone warzywa, sól i gotuj przez 5-7 minut. Następnie przebijamy zupę blenderem, aż będzie gładka Udekoruj zielenią i krakersami))
przygotuj krakersy: 1/2 bochenka pokrojonego w kostkę około 1 cm, włóż do blachy do pieczenia, dodaj paprykę, polej olejem czosnkowym, wymieszaj i włóż do nagrzanego piekarnika. Doprowadzić do gotowości przez okresowe mieszanie
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g