zupa rybna z ryb rzecznych

pachnące domowe ucho ryb rzecznych! Przygotowanie takiego ucha jest łatwe i szybkie! Okazuje się, że jest bardzo smaczny, zdrowy i pożywny!
katiuszka-sernikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 75 % 6 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 13 % 1 g
36 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Wypatroszyć rybę, usunąć skrzela, nie czyścić łusek, spłukać.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Złożyć na patelnię i wlać zimną wodę.Dodaj obraną cebulę, sól i podpal. Doprowadzić do wrzenia, usunąć pianę i gotować przez 10-15 minut na małym ogniu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ziemniaki w kostkę, marchewkę w plasterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Po upływie czasu ostrożnie wyjmij rybę i włóż ziemniaki, marchewkę, liście laurowe i ziarna pieprzu do bulionu. Gotuj przez 15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój rybę na filety i zanurz w zupie. Gotuj przez kolejne 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gotowe ucho wlać do talerzy, posypać drobno posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Bersh - 83   kcal/100g
  • Płoć - 88   kcal/100g
  • Ruff - 88   kcal/100g
  • Gustera - 97   kcal/100g
  • Lin - 40   kcal/100g
  • Kleń - 127   kcal/100g
  • Jaz - 81   kcal/100g
  • Boleń - 98   kcal/100g
  • Czechoń - 88   kcal/100g
  • Czerwonopłetwy - 100   kcal/100g
  • Golec - 135   kcal/100g

Podobne przepisy