zupa rybna z ryb rzecznych
skład / składniki
14
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wypatroszyć rybę, usunąć skrzela, nie czyścić łusek, spłukać.
Krok 2:
Złożyć na patelnię i wlać zimną wodę.Dodaj obraną cebulę, sól i podpal. Doprowadzić do wrzenia, usunąć pianę i gotować przez 10-15 minut na małym ogniu.
Krok 3:
Pokrój ziemniaki w kostkę, marchewkę w plasterki.
Krok 4:
Po upływie czasu ostrożnie wyjmij rybę i włóż ziemniaki, marchewkę, liście laurowe i ziarna pieprzu do bulionu. Gotuj przez 15 minut.
Krok 5:
Pokrój rybę na filety i zanurz w zupie. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 6:
Gotowe ucho wlać do talerzy, posypać drobno posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Bersh - 83 kcal/100g
- Płoć - 88 kcal/100g
- Ruff - 88 kcal/100g
- Gustera - 97 kcal/100g
- Lin - 40 kcal/100g
- Kleń - 127 kcal/100g
- Jaz - 81 kcal/100g
- Boleń - 98 kcal/100g
- Czechoń - 88 kcal/100g
- Czerwonopłetwy - 100 kcal/100g
- Golec - 135 kcal/100g