Sałatka zielona z granatem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowaliśmy wszystkie warzywa, umyliśmy je pod bieżącą wodą
Krok 2:
Granat rozebrany na pestki
Krok 3:
Por pokrojony w kółka
Krok 4:
Kapusta włoska pokrojona w paski
Krok 5:
Szpinak rozłożony na równe liście
Krok 6:
Posiekany seler
Krok 7:
Reszta szpinaku również drobno posiekana
Krok 8:
Pokrojona w kubki słodka papryka
Krok 9:
Obrane awokado i pokrojone losowo
Krok 10:
Zebraliśmy naszą sałatkę, skropiliśmy cytryną, posoliliśmy, doprawiliśmy oliwą z oliwek.Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Kapusta włoska - 33 kcal/100g
- Por - 33 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g