ambasador śledzia w domu
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy mrożonego śledzia, lepiej pulchnego, trochę rozmrażamy, robimy topór i usuwamy skórę. Skóra jest bardzo łatwo usuwana z mrożonej ryby
Krok 2:
Oczyść wnętrze i spłucz
Krok 3:
Włóż do odpowiedniego naczynia
Krok 4:
Przygotowujemy marynatę: w rondlu rozprowadzamy sól, cukier, goździki, musztardę w proszku, pieprz i lavrushkę. Napełnij wszystko wodą, zagotuj, wyłącz kuchenkę i pozwól marynacie ostygnąć.
Krok 5:
Napełnij śledzia schłodzoną miksturą i włóż do lodówki na noc. Zamykamy cebulę, olej i dobrze się bawimy!
ambasador śledzia w ten sposób- & nbsp; po prostu uroczy! Przepis od rybaków przeczytałem w gazecie. Teraz często go używam. Śledź okazuje się bardzo delikatny, lekko solony i bez jedzenia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Musztarda w proszku - 378 kcal/100g