prosta sałatka z wodorostów w puszkach
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Gotuj ziemniaki w mundurkach
2. Ugotuj jajka
3. Kapustę morską można pokroić, ale można ją zostawić.
4. Ziemniaki pokroić w kostkę
5. Jajka pokroić w kostkę
6. Wymieszaj wszystkie składniki
7. Dodaj majonez lub masło. W obu przypadkach okazuje się pyszny.
2. Ugotuj jajka
3. Kapustę morską można pokroić, ale można ją zostawić.
4. Ziemniaki pokroić w kostkę
5. Jajka pokroić w kostkę
6. Wymieszaj wszystkie składniki
7. Dodaj majonez lub masło. W obu przypadkach okazuje się pyszny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g