Gnocchi ziemniaczane
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
ugotuj obrane ziemniaki w osolonej wodzie.
puree, ubij żółtka, mąkę, posiekaną cebulę.
uformuj kiełbaski o grubości 1,5 cm na posypanej mąką powierzchni.
pokrój kiełbaski na kawałki - gnocchi.
gotuj gnocchi w osolonej wrzącej wodzie przez 2 minuty po ugotowaniu.
puree, ubij żółtka, mąkę, posiekaną cebulę.
uformuj kiełbaski o grubości 1,5 cm na posypanej mąką powierzchni.
pokrój kiełbaski na kawałki - gnocchi.
gotuj gnocchi w osolonej wrzącej wodzie przez 2 minuty po ugotowaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Szczypiorek - 30 kcal/100g