Gnocchi ziemniaczane

Czy wiesz, jak zrobić pierogi? Więc gnocchi jest dla Ciebie w stanie! Gnocchi to owalne włoskie gnocchi.
IrenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 3 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 74 % 17 g
99 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
ugotuj obrane ziemniaki w osolonej wodzie.

puree, ubij żółtka, mąkę, posiekaną cebulę.

uformuj kiełbaski o grubości 1,5 cm na posypanej mąką powierzchni.

pokrój kiełbaski na kawałki - gnocchi.

gotuj gnocchi w osolonej wrzącej wodzie przez 2 minuty po ugotowaniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Szczypiorek - 30   kcal/100g

Podobne przepisy