skład / składniki
metoda gotowania
dodatki
zetrzyj jajka na grubej tarce lub posiekaj nożem. Sól do smaku.
posiekaj zieloną cebulę i smaż do miękkości. Ostudzić i wymieszać z startymi jajkami.
dusić kapustę i wymieszać surowe jajko przed końcem.
suszone grzyby moczyć, a następnie gotować do miękkości. Przełóż przez maszynę do mięsa wraz z jajkami.
ubij surowe jajka z mlekiem, dodaj sól, pieprz i w razie potrzeby 1 łyżkę mąki. Ugotuj omlet, ostudź i pokrój na podłużne kawałki.
ugotuj ryż lub kaszę gryczaną w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić, wymieszać z posiekanymi gotowanymi jajkami i w razie potrzeby z duszoną lub smażoną cebulą.
drobno posiekaj cebulę i podsmaż. Ogórki kiszone obrać z grubej skóry i twardych nasion, drobno pokruszyć lub pocierać i pozostawić (gotować przez kilka minut) w niewielkiej ilości wody.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal / 100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal / 100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Borowiki suszone - 286 kcal/100g
- Kurki suszone - 261 kcal/100g
- Borowiki suszone - 231 kcal/100g
- Borowiki suszone - 315 kcal / 100g
- Shiitake suszone - 331 kcal/100g
- Kapusta kiszona - 19 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g