najczęściej do gotowania używa się mięsa wołowego, ponieważ jest twardsze i dobrze zachowuje swój kształt. Popularne opcje dietetyczne, na przykład z owsianki, kapusty, ziemniaków. Nadzienie może być bardzo różne - od warzyw po ser i jajka. Gotowe danie podaje się samodzielnie z bulionem lub jako danie mięsne do przystawki (Zwykle do puree ziemniaczanego).
zrazy to posiekane kotlety lub bułki z kotletami. Niezależnie od metody tworzenia, zawsze okazują się soczyste i apetyczne. Po kilkunastu latach od wynalezienia tej uczty pojawiło się kilkaset przepisów, z których każdy jest oryginalny i interesujący na swój sposób.
są wygodne, ponieważ nie wymagają natychmiastowej obróbki cieplnej. Możesz zrobić półprodukty "na później", umieszczając je w zamrażarce. Szczególnie ten pomysł docenią gospodynie domowe, które często są tak zmęczone wieczorem, że nie są w stanie wymyślić pełnej kolacji. Gospodarstwa domowe zawsze będą dobrze odżywione i zadowolone, a koszty czasu i kłopotów w kuchni zostaną zminimalizowane.
118 kcal
1 hour30 minutes
Z prostych produktów, łatwe, smaczne, na obiad dla całej rodziny! Zrazy
105 kcal
45 minutes
Obfity i łatwy do przygotowania rodzinny obiad w 30 minut! Zrazy ziemniaczane z
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Domowa kolacja
- Przepisy dla dzieci
- Drugie danie
- Jajka
- Mięso i produkty mięsne
- Grzyb
- Warzywa
- Mąka
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Czosnek
- Sól
- Przyprawy suche
- Dania z olejem roślinnym
- Gotowanie
- Smażenie
- Na patelni
- Zraz
- Pieczarki smażone
- Drugie z mięsa
- Mięso mielone
- Pieczarki z cebulą
- Pieczarki z marchewką
- Z marchwi
- Z ziemniaków
- Z cebula
- Przepisy bezmleczne