uprawiaj go w rekordowych ilościach (według statystyk każdy Białorusin zjada pół kilograma ziemniaków dziennie). Domowe potrawy-placki ziemniaczane, dracheny, pierogi, pierogi, czarownicy. Wszystkie zawierają starte ziemniaki w różnych rodzajach-surowe na różnych tarkach (ważne jest również pozostawienie soku lub wyciśnięcie) lub tłuczone ziemniaki (tłuczone ziemniaki). Nadal "Bulba" jest smażona, duszona, pieczona lub gotowana na węglach, mangalach. Jedzą sałatki ziemniaczane (większość z nich). Są też inne-pomidory, bakłażany, papryka. Z tych produktów ogrodniczych i rolniczych powstają gulasze, lecho, kawior i sałatki. Grzyby i jagody rosną tutaj i są kochane. Od dawna grzyby leśne były suszone i mielone na proszek – taka stara przyprawa do każdego dania – od zupy po mięso. W drugim przypadku preferowana jest wieprzowina. Uwielbiają smalec (solony ze skórką) jako zimną przekąskę, przekąskę i "ssobojkę", a także – do barszczu. Jeśli pyszna zupa jest domowa, to grzyb lub groszek. Lub ucho (jest tu dużo ryb – rzeki i jeziora).
słodki stół jest reprezentowany przez wypieki i produkty teściowe. Są to ciasta z warzywami, mięsem, słodkimi nadzieniami i bez, placki (jak na Zachodniej Ukrainie), naleśniki (nalistniki) i placki (czasami warzywne lub z dodatkiem zieleni, jajek itp.)
226 kcal
1 hour10 minutes
Niesamowicie pyszne śniadanie dla ukochanej rodziny! Nalistniki mogą służyć jako
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Na śniadanie
- Kuchnia narodowa
- Pieczenie
- Jajka
- Nabiał
- Mąka
- Orzechy
- Słodkie
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Sól
- Dania z olejem roślinnym
- Kuchnia białoruska
- Smażenie
- Na patelni
- Naleśniki i naleśniki
- Wypieki z twarogu
- Ciasto z makiem
- Słodkie ciasto
- Pieczenie bez drożdży
- Ciasto ze śmietaną
- Białka
- Śniadanie z jajek
- Twaróg na śniadanie
- Dania ze śmietaną
- Twaróg
- Mleko
- Mleko skondensowane
- Mąka pszenna
- Z suszonych śliwek
- Z rodzynek
- Wegetarianizm
- Przepisy bezmleczne
- Nasiona
- Cukier