Rolada z kurczaka

Cóż za wspaniały przepis! Chcę jeść to danie raz po raz!
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 15 g
tłuszcze 56 % 20 g
węglowodany 3 % 1 g
248 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 30 min
ten przepis kulinarny jest bardzo piękny, więc pasuje do każdego świątecznego stołu. Ponadto Rulada z ptaka "Biała Rosja" to bardzo smaczne jedzenie, które nie pozostawi obojętnym.
weź kurczaka. Lepiej, jeśli jest to kocioł z kurczaka. Umyj go i użyj ręcznika papierowego do zmoczenia. Przecinamy go wzdłuż brzucha. Delikatnie oddziel skórę od kości. Następnie kroimy na duże warstwy, najlepiej o tym samym rozmiarze. Odbijamy, przykrywając je paczką.
kości nie wyrzucamy, ale gotujemy z niego bulion, do którego dodajemy cebulę, marchewkę i pietruszkę. Bulion pod koniec gotowania soli. Zdejmij z ognia i odcedź. Marchewki nie muszą być całkowicie ugotowane. Nie powinna się rozpadać. Pokrój go na kwadraty.
bierzemy smalec i kroimy go w paski.
kładziemy rękaw do pieczenia na stole. Na nim skóra z kurczaka. Trochę solimy. Kładziemy ubite mięso. Sól, pieprz i posyp czosnkiem, wstępnie drobno posiekanym.Na krawędzi mięsa kładziemy smalec, marchewkę i zielony groszek w puszkach. Obróć krawędź i ponownie włóż smalec, marchewkę i groszek. Robimy to, aż przekręcimy rolkę. Umieszczamy go w dwóch warstwach rękawa używanego w piekarniku do pieczenia i bandażujemy. Zanurz rolkę ptaka "Białej Rosji" w bulionie i gotuj przez godzinę. Musisz go bardzo ostrożnie zdobyć. Kroimy na plasterki po ostygnięciu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy - 871   kcal/100g
  • Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947   kcal/100g
  • Skwarki wieprzowe - 895   kcal/100g
  • Smalec - 797   kcal/100g
  • Szpik - 658   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g

Podobne przepisy