Rolada z kurczaka
skład / składniki
15
porcje:
metoda gotowania
ten przepis kulinarny jest bardzo piękny, więc pasuje do każdego świątecznego stołu. Ponadto Rulada z ptaka "Biała Rosja" to bardzo smaczne jedzenie, które nie pozostawi obojętnym.
weź kurczaka. Lepiej, jeśli jest to kocioł z kurczaka. Umyj go i użyj ręcznika papierowego do zmoczenia. Przecinamy go wzdłuż brzucha. Delikatnie oddziel skórę od kości. Następnie kroimy na duże warstwy, najlepiej o tym samym rozmiarze. Odbijamy, przykrywając je paczką.
kości nie wyrzucamy, ale gotujemy z niego bulion, do którego dodajemy cebulę, marchewkę i pietruszkę. Bulion pod koniec gotowania soli. Zdejmij z ognia i odcedź. Marchewki nie muszą być całkowicie ugotowane. Nie powinna się rozpadać. Pokrój go na kwadraty.
bierzemy smalec i kroimy go w paski.
kładziemy rękaw do pieczenia na stole. Na nim skóra z kurczaka. Trochę solimy. Kładziemy ubite mięso. Sól, pieprz i posyp czosnkiem, wstępnie drobno posiekanym.Na krawędzi mięsa kładziemy smalec, marchewkę i zielony groszek w puszkach. Obróć krawędź i ponownie włóż smalec, marchewkę i groszek. Robimy to, aż przekręcimy rolkę. Umieszczamy go w dwóch warstwach rękawa używanego w piekarniku do pieczenia i bandażujemy. Zanurz rolkę ptaka "Białej Rosji" w bulionie i gotuj przez godzinę. Musisz go bardzo ostrożnie zdobyć. Kroimy na plasterki po ostygnięciu. Smacznego!
weź kurczaka. Lepiej, jeśli jest to kocioł z kurczaka. Umyj go i użyj ręcznika papierowego do zmoczenia. Przecinamy go wzdłuż brzucha. Delikatnie oddziel skórę od kości. Następnie kroimy na duże warstwy, najlepiej o tym samym rozmiarze. Odbijamy, przykrywając je paczką.
kości nie wyrzucamy, ale gotujemy z niego bulion, do którego dodajemy cebulę, marchewkę i pietruszkę. Bulion pod koniec gotowania soli. Zdejmij z ognia i odcedź. Marchewki nie muszą być całkowicie ugotowane. Nie powinna się rozpadać. Pokrój go na kwadraty.
bierzemy smalec i kroimy go w paski.
kładziemy rękaw do pieczenia na stole. Na nim skóra z kurczaka. Trochę solimy. Kładziemy ubite mięso. Sól, pieprz i posyp czosnkiem, wstępnie drobno posiekanym.Na krawędzi mięsa kładziemy smalec, marchewkę i zielony groszek w puszkach. Obróć krawędź i ponownie włóż smalec, marchewkę i groszek. Robimy to, aż przekręcimy rolkę. Umieszczamy go w dwóch warstwach rękawa używanego w piekarniku do pieczenia i bandażujemy. Zanurz rolkę ptaka "Białej Rosji" w bulionie i gotuj przez godzinę. Musisz go bardzo ostrożnie zdobyć. Kroimy na plasterki po ostygnięciu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g

