skład / składniki
gotowanie krok po kroku
teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na takie jedzenie jak zupa ze szpinakiem. To pierwsze danie jest wyjątkowe, ponieważ można je przygotować zarówno na rodzinny obiad, jak i kolację. Zaczynamy więc przygotowywać tę zupę od tego, że dobrze myjemy rybę, a następnie gotujemy ją. Gdy ryba będzie gotowa, wyjmij ją z bulionu i pozostaw pod folią spożywczą. Teraz obieramy nasze warzywa (marchew, korzeń pietruszki, seler, cebula), myjemy je i kroimy w małe paski, wkładamy do rondla. Teraz dodaj masło, bulion rybny i gotuj całą tę mieszaninę przez około 15-20 minut. Następnie dobrze spłucz zieloną sałatę, szpinak i pokrój w cienkie paski. Następnie włóż ziemniaki pokrojone w małe plasterki do wrzącego bulionu rybnego i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Następnie dodajemy nasze warzywa do bulionu i gotujemy przez około 5 minut, solimy według własnego smaku, cukrujemy, nakładamy pokrojoną na małe kawałki rybę, doprowadzamy do wrzenia, a następnie szybko usuwamy z ognia.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal / 100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal / 100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g