zupa rybna ze szpinakiem i ziemniakami

bardzo smaczna i aromatyczna zupa z pewnością przypadnie Ci do gustu!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 5 g
tłuszcze 28 % 5 g
węglowodany 44 % 8 g
104 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj jajka

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wszystko układamy na patelni

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Filet z ryby pokroić

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Filety ugotować

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Obierz ziemniaki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyjmij filet rybny z bulionu

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Duszenie warzyw

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotuj ziemniaki

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Kroimy szczaw

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Nasze warzywa są gotowe

teraz opowiem ci o kulinarnym przepisie na takie jedzenie jak zupa ze szpinakiem. To pierwsze danie jest wyjątkowe, ponieważ można je przygotować zarówno na rodzinny obiad, jak i kolację. Zaczynamy więc przygotowywać tę zupę od tego, że dobrze myjemy rybę, a następnie gotujemy ją. Gdy ryba będzie gotowa, wyjmij ją z bulionu i pozostaw pod folią spożywczą. Teraz obieramy nasze warzywa (marchew, korzeń pietruszki, seler, cebula), myjemy je i kroimy w małe paski, wkładamy do rondla. Teraz dodaj masło, bulion rybny i gotuj całą tę mieszaninę przez około 15-20 minut. Następnie dobrze spłucz zieloną sałatę, szpinak i pokrój w cienkie paski. Następnie włóż ziemniaki pokrojone w małe plasterki do wrzącego bulionu rybnego i gotuj na małym ogniu przez 10 minut. Następnie dodajemy nasze warzywa do bulionu i gotujemy przez około 5 minut, solimy według własnego smaku, cukrujemy, nakładamy pokrojoną na małe kawałki rybę, doprowadzamy do wrzenia, a następnie szybko usuwamy z ognia.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal / 100g
  • Gotowana marchewka - 25   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal / 100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Filety rybne - 204   kcal/100g

Podobne przepisy