skład / składniki
gotowanie krok po kroku
grzyby są używane głównie w postaci smażonej,ale powiem ci, lepiej ugotować zupę grzybową ze świeżych grzybów. Prawie wszystkie grzyby gąbczaste będą działać.
i tak oczyść grzyby, dokładnie umyj i drobno posiekaj. Następnie przenieś do rondla i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Następnie dodaj kilka łyżek masła i gotuj na małym ogniu przez kolejne 5 minut.
następnie wlej przesianą mąkę i wlej bulion. Sól, pieprz i wszystko wymieszaj. Następnie dodaj mleko i śmietanę. Gotuj przez kolejne 20 minut.
następnie przenieś zupę do blendera i zmiel na puree. Wróć do rondla i podgrzej na małym ogniu. Gotową zupę wlej do talerzy i podawaj.
zupa jest bardzo aromatyczna i smaczna, ponieważ nic nie zastąpi bogatego aromatu świeżo zebranych borowików. Zupę można również przygotować z innych grzybów, w tym pieczarek. Spróbuj, a nie pożałujesz
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Borowiki - 31 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g