skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Obierz i zetrzyj marchewki. Jeśli kroisz marchewki w zupę, pokrój je tak, jak kiedyś.
Krok 2:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Zrób taki kawałek, jak lubisz do zupy.
Krok 3:
Obierz i posiekaj paprykę.
Krok 4:
Posiekaj umyte i wysuszone warzywa.
Krok 5:
Grubo posiekaj pomidory, usuń miejsca mocowania łodygi i uszkodzone miejsca, jeśli takie istnieją.
Krok 6:
Przełóż pomidory przez maszynkę do mięsa (lub zmiel blenderem).
Krok 7:
Dodaj sól do przecieru pomidorowego i wymieszaj.
Krok 8:
Dodaj warzywa.
Krok 9:
Dobrze wymieszaj.
Krok 10:
Rozłóż obrabiany przedmiot w czystych, suchych słoikach.
Krok 11:
Zamknij czystymi, suchymi pokrywkami.
Krok 12:
Przechowuj w lodówce, używaj w razie potrzeby.
miłego!
P. S. 1. Możesz dodać łyżkę bezwonnego oleju słonecznikowego na wierzch każdego słoika - wydłuży to okres przydatności do spożycia.
P. S. 2. Jeśli rzadko gotujesz zupy, włóż przedmiot do małych słoików, jest to wygodniejsze.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g