smażony w panierce vomer z pikantnych ziół
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
Wypatrosz rybę, obierz, zdejmij skórę i pokrój na porcje.
ubij jajko solą i pieprzem, bułkę tartą wymieszaj z mieszanką ziół.
zanurz rybę w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.
ubij jajko solą i pieprzem, bułkę tartą wymieszaj z mieszanką ziół.
zanurz rybę w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju roślinnym z obu stron na złoty kolor.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Mieszanka ziół - 259 kcal/100g
- Vomer wędzony - 102 kcal/100g